Visserij.nl

Nieuws over de beroepsvisserij

LUYT bouwt twee nieuwe garnalenkotters

1 min read

Opdracht LUYT nieuwbouw van twee Wieringer garnalenkotters, afbeelding Luytgroep

Gerard Kranendonk (eigenaar WR-12) en Rein van der Burg (eigenaar WR-212), hebben afgelopen vrijdag Luyt Groep BV officieel opdracht gegeven voor de nieuwbouw van twee garnalenkotters van ca. 24 m lang en 6,40 m breed.

De nieuw te bouwen schepen worden ingezet voor garnalenvisserij. Opnieuw zal LUYT twee schepen van exact hetzelfde type, tegelijkertijd op een meer seriematige wijze bouwen. LUYT heeft dit keer ook het ontwerp van beide schepen in eigen beheer ontwikkeld en zal dit ontwerp verder uitwerken in samenwerking met Gaastmeer Design.

Beide schepen worden uitgerust met een CATERPILLAR C12 hoofdmotor. Oplevering staat gepland voor februari 2018.

Met deze nieuwbouworder van Wieringer bodem heeft LUYT een mooie opdracht voor de boeg, die ook een economische impuls voor Den Oever en omgeving biedt. LUYT werkt in deze opdracht zoveel mogelijk samen met toeleveranciers uit Den Oever en de omliggende regio.

In 2002 is de huidige WR-12 van de firma Kranendonk ook door LUYT gebouwd. Dit schip is inmiddels doorverkocht aan fam. L. Bolt uit Zoutkamp (ZK-14). De huidige WR-212 is doorverkocht aan Foppen uit Harderwijk. [Nieuwsbericht LUYT 6 februari 2017]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *